КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

неделя, 7 януари 2024 г.

Задушени тиквички с копър и кози кашкавал / Stewed zucchini with dill and goat yellow cheese /

 


      Това ястие направих много бързо една вечер когато нямах време и се прибрах късно.Лесно, бързо.Гарнирах с кози кашкавал и пресен и сушен копър.Могат да се добавят орехи, бадеми или други ядки по избор.

НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :

4 тиквички с дължина около 15 - 16 см.

лентички кози или друг кашкавал / 20 - 30 грама /

6 - 7 чери доматчета

няколко стръка пресен копър

1 ч.л. сушен копър

зехтин или олио


    Измийте и почистете тиквичките в двата края, нарежете ги на ситни кубчета.Загрейте мазнината и веднага сложете в нея тиквичките.Покрийте съда с капак за да си пуснат водата.След около 10 минути махнете капака и задушавайте на силен огън докато течността изври.Бъркайте с дървена лопатка докато ястието остане почти на мазнина.

    Накрая сервирайте, поръсете със сушен копър и гарнирайте с лентички кози кашкавал като използвате белачка за зеленчуци.Готовото ястие поръсете с пресен копър и украсете с чери доматите.

            Приятен апетит !






Няма коментари:

Публикуване на коментар