Винаги пека тиквата без захар.Тиквите цигулки печени без захар придобиват чудесна естествена сладост.Другите сортове не са толкова сладки и могат да се гарнират по различни начини.В случая използвах сок от арония и смлян шам - фъстък.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
1 жълта тиква
1/2 ч.ч. вода
хартия за печене
За гарниране : сок от арония, смлян шам - фъстък
Измийте хубаво тиквата, обелете и нарежете на малки парченца.Сложете я в тава върху хартия за печене .Поставете в предверително загрята фурна и печете 20 минути.Добавете водата като напръскате тиквата навсякъде и продължете печенето.Парченцата трябва да омекнат и да придобият лек загар.Водата трябва напълно да изври.Изключете фурната и оставете тиквата да изстине напълно.
С тази тиква гарнирах парче сирене МАНУРИ.Останалото количество приготвих за десерт.Тук - там напръсках с домашен сок от арония.Скоро закупих смлян шам - фъстък за гарниране на баклава от турски магазин и реших да поръся с него тиквата.
Приятен апетит !
Няма коментари:
Публикуване на коментар