Често през зимата правя зеленчуци варени на пара.Използвам пресни зеленчуци - наше производство както и такива от търговската мрежа.Имах зелен лук и праз лук и ги направих варени на пара в комбинация със сирене МАНУРИ , зехтин и чубрица.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
150 - 200 грама сирене МАНУРИ
3 стръка праз лук
4 - 5 стръка зелен лук
струйка зехтин
1 щипка чубрица
орехови ядки
сушени домати
Почистете праз лука и зеления лук, нарежете ги на парчета с дължина 4 - 5 см. и сложете върху кошничка за варене на пара в тенджера.Варете под капак до омекване на зеленчуците.
В плато поставете сиренето МАНУРИ, добавете около него праз лука и зеления лук, поръсете с чубрицата и зехтина. Отгоре гарнирайте с орехи и 5 - 6 сушени домата.
Приятен апетит !
Няма коментари:
Публикуване на коментар