КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

вторник, 30 януари 2024 г.

Сирене МАНУРИ със зелен лук и праз лук на пара / MANURI cheese with green onions and leeks steamed /

 


     Често през зимата правя зеленчуци варени на пара.Използвам пресни зеленчуци - наше производство както и такива от търговската мрежа.Имах зелен лук и праз лук и ги направих варени на пара в комбинация със сирене МАНУРИ , зехтин и чубрица.

НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :

150 - 200 грама сирене МАНУРИ

3 стръка праз лук

4 - 5 стръка зелен лук

струйка зехтин

1 щипка чубрица

орехови ядки

сушени домати

      Почистете праз лука и зеления лук, нарежете ги на парчета с дължина 4 - 5 см. и сложете върху кошничка за варене на пара в тенджера.Варете под капак до омекване на зеленчуците.

     В плато поставете сиренето МАНУРИ, добавете около него праз лука и зеления лук, поръсете с чубрицата и зехтина. Отгоре гарнирайте с орехи и 5 - 6 сушени домата.

       Приятен апетит !

Няма коментари:

Публикуване на коментар