Тази рецепта взаимствах от канала на Златка Маркова.Един малко по - различен вариант на зеленчуковото ястие - рататуй със сладки картофи.Получава се много вкусно и ефектно ястие, чедесно е гарнирано по различен начин.Златето го беше гарнирала със сирене и мащерка. Малко измених рецептата, защото не използвам домати.Накрая сервирах върху канапе от айвар печените зеленчуци.Оригиналната рецепта е с доматен сос, върху който се подреждат кръгчета зеленчуци.Моето канапе при печенето на зеленчуците беше кромид лук и морков, без домати.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
1 голям сладък картоф
1 голям патладжен
2 средни тиквички
сушена мащерка
зехтин
4 - 5 глави кромид лук
2 моркова
За гарниране : айвар
Нарежете на ситни къбчета предварително почистените и нарязани зеленчуци - кромид лук и морков.Задушете ги в 100 мл. вода и зехтин до омекване.Поставете на равен пласт в тава зеленчуците.Отгоре подредете кръгчета от тиквичка , патладжан / предварително осолен за 20 минути и измит с вода / и сладък картоф. Дебелината на кръгчетата е около 0.5 - 1 см. Леко полейте зеленчуците отгоре със зехтин за да не изсъхват и печете под фолио около 1 час на 180 градуса.След това махнете фолиото и запечете за още 30 минути.
Аз сервирах зеленчуците върху канапе от айвар.Можете да приготвите и доматен сос с чесън, шалот, мащерка и морков както е в оригинала.
Приятен апетит
Няма коментари:
Публикуване на коментар