КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

събота, 16 ноември 2024 г.

Две салати с варен нахут

 




   Често използвам нахута и го приготвям по различни начини.Влагам го в ястия и салати както и в разядки и мезета.Тези две салати приготвих с печени пиперки от фризер и налични продукти в произволни количества.Варих сух, предварително накиснат във вода за 12 часа нахут.Използвам тенджера под налягане и вяря нахута 40 - 50 минути от момента когато вентила започне да изпуска пара.

1. Варен нахут ,3 печени червени пиперки, нарязани на ивички,6 с.л. царевица / замразена - бланширана за 5 -6 минути във вряща вода, магаданоз , копър, 1/2 главичка червен лук нарязан на ситно,маслини, 5 броя каламандин, лимонов сок, зехтин











/ варен нахут, 3 броя печени червени пиперки, магаданоз, копър, 1/2 главичка червен лук, нарязан на ситно, 1/2 краставица на полумесеци, 2 броя малки авокадо на парченца,зехтин, лимонов сок, сол






Няма коментари:

Публикуване на коментар