КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

събота, 16 ноември 2024 г.

Печена риба фагри с лимонов сок и зехтин

 


   Рибата фагри е по - скъпа и не бях купувала.Случайно попаднах на прекрасна риба с по - ниска цена.Приготвих я подобно на ципурата , гарнирах с плодчета каламандин.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :

1 риба фагри

2 с.л. зехтин

2 с.л. сок от лимон

За гарниране : зехтин , сок от лимон, плодчета каламандин

  Почистете и измийте хубаво рибата отвътре и отвън.Почистете и вътрешната черна ивица в средата накостта, защото иначе рибата ще горчи.

   Изпечете намазаната със сместта от лимона и зехтина риба върху хартия за печене 30 минути във фурната.

   Поднесете гарнирана с плодчета каламандин, сок от лимон и зехтин.

     Приятен апетит !










Няма коментари:

Публикуване на коментар