КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

събота, 30 ноември 2024 г.

Салата от червено цвекло, царевица и каламандин / Red beetroot, corn and calamandine salad /

 


    Тази салата направих днес за празника на Свети Андрей Първозвани. Използвах замразена царевица, която може да се измие с гореща вода, да се бланшира или свари на пара за 5 минути.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :

3 малки глави червено цвекло

6 - 7 с.л. замразена царевица

7 - 8 плодчета каламандин

струйка зехтин

сок от 1 лимон

1 щипка сол

  Цвеклото се измива, обелва се кората и се настъргва на едро ренде.Плодчетата каламандин се измиват и срязват на две части.Царевицата се приготвя по избрания начин.

    Всички продукти за салатата се смесват, разбъркват хубаво . Салатата се сервира веднага.

       Приятен апетит !




Няма коментари:

Публикуване на коментар