КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

вторник, 19 ноември 2024 г.

Гарнитура от варена киноа с печен патладжан и печени цели глави лук / Garnish of boiled quinoa with roasted eggplant and roasted whole onions /



    Предлагам тази идея за постна храна по време на Рождественския пост за тези, които решат да използват патладжани.Патладжанът е традиция в турската кухня, много вкусен и лесен за приготвене.Засища бързо дори и при употреба на много лека храна в комбинация с него.Печените цели глави лук са традиция в студените дни, редовно ги приготвяше баба ми.А киноата е просто компания на печените зеленчуци.

НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :

5 - 6 цели глави кромид лук

1 кг. патладжани

зехтин

хартия за печене

ЗА КИНОАТА : 

120 грама киноа

1 литър вода

сок от 1 лимон

щипка сол

перца зелен лук за поръсване

   Измийте киноата и я поставете в тенджера.Добавете водата, солта и сока от лимона.Кипнете и след това варете на умерен огън до готовност.Киноата трябва да поеме цялата течност.

    Обелете кромид лука, измийте и почистете патладжана, нарежете го на едри кубчета.В тава с хартия за печене подредете лука и патладжана, поръсете със зехтин и печете на 200 градуса.Зеленчуците трябва да омекнат и леко да се запекат.

      Сервирайте в порционни чинии киноата поръсена със ситно нарязани перца зелен лук, глави лук кромид и патладжан и да  Ви е сладко !








Няма коментари:

Публикуване на коментар