КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

сряда, 4 декември 2024 г.

Брюкселско зеле и сладки картофи печени на фурна / Brussels sprouts and sweet potatoes baked in the oven /

 


        Сладките картофи приличат много по вкус на тиква и могат успешно да я заменят или да участват в рецепти комбинирани с нея.А брюкселското зеле е сезонен зеленчук, който прекрасно допълва сладкия вкус на батата.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :

2 сладки картофа

350 грама брюкселско зеле

зехтин

1 - 2 скилидки чесън

пресен копър

хималайска или келтска сол

   Измийте зеленчуците и почистете зелките от повредените листа, отрежете леко основата.Сладките картофи слежете на две части по дължина, направете ромбоидни срезове с нож . Намажете хартия за печене със зехтин, поставете отгоре зеленчуците, които също са намазани със зехтин.Посолете леко  и изпечете в предварително загрята на 180 - 200 градуса фурна.

    Когато са готови леко охладете, поставете в порционни чинии или плато и гарнирайте със счукан чесън и пресен копър.Да Ви е сладко !








Няма коментари:

Публикуване на коментар