Сладките картофи приличат много по вкус на тиква и могат успешно да я заменят или да участват в рецепти комбинирани с нея.А брюкселското зеле е сезонен зеленчук, който прекрасно допълва сладкия вкус на батата.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
2 сладки картофа
350 грама брюкселско зеле
зехтин
1 - 2 скилидки чесън
пресен копър
хималайска или келтска сол
Измийте зеленчуците и почистете зелките от повредените листа, отрежете леко основата.Сладките картофи слежете на две части по дължина, направете ромбоидни срезове с нож . Намажете хартия за печене със зехтин, поставете отгоре зеленчуците, които също са намазани със зехтин.Посолете леко и изпечете в предварително загрята на 180 - 200 градуса фурна.
Когато са готови леко охладете, поставете в порционни чинии или плато и гарнирайте със счукан чесън и пресен копър.Да Ви е сладко !
Няма коментари:
Публикуване на коментар