НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ ЗА ПЕСТОТО : 200 грама сурови бадеми / накиснати във вода за 12 часа /, 480 грама пресни листа от левурда / див чесън / - 3 пакета по 160 грама, хималайска сол на вкус, сок от 2 големи лимона, вода.
Измийте листата на дивия чесън и ги нарежете на ситно.Смелете отцедените ядки в пасатор или кухненски робот като добавяте и част от водата , използвана за накисването им.Поставете всички посочени продукти в блендера и пасирайте.Трябва да получите фино, гладко пюре.Добавяйте водата на порции до получаването на желаната от вас консистенция.
Пестото може да съхраните в буркани в хладилника.Можете да намажете филийки с песто, да гарнирате салати, ястия , супи.
Приятен апетит !
Накиснати във вода бадеми |
Три пакета по 160 грама прясна левурда |
Бадеми - сухи ядки |
Няма коментари:
Публикуване на коментар