Тази много вкусна сурова пица от кълновете на нахута украсих с едри каперси и домати, а в суровия блат съм използвала като добавка сушен физалис.
ПРИГОТВЯНЕ НА СУРОВИЯ БЛАТ : 300 - 350 гр. сухи зърна нахут, 2 стръка ситно нарязан зелен лук, 100 гр. сушен физалис, 4 ч.л. смлени семена от бял сусам в кафемелачка, 1 - 2 щипки хималайска сол, струйка зехтин, 1/2 червена пиперка - нарязана на тънки ивички, 1/2 настъргана на едро ренде краставица / запазваме част за украсата, правим тънки кръгчета /.
Кълновете приготвяме като заливаме нахута с вода за 12 часа, докато го покрие.След това отливаме водата и държим на стайна температура 2 дни, докато получим кълнове.Промиваме зърната с вода веднъж или 2 пъти дневно / през цедка /.Смиламе получените кълнове с пасатор или машинка за мелене на месо няколко пъти.Към смления нахут добавяме зеления лук, сусама, сушения физалис, червената пиперка и настърганата на едро ренде краставица / една част от нея режем на кръгчета и заделяме за украсата. /
Разбъркваме всички съставки за блата в голяма купа и правим блат в голямо продълговато плато.
ЗА УКРАСАТА : 2 -3 шепи измит и почистен спанак смиламе с пасатора и нанасяме отгоре върху блата.Украсяваме с кръгчета краставица и домати, а отгоре тук - там - с каперси.
Да ви е сладко !
Никога не съм опитвала физалис, все го подминавам в магазина... Но пицата ти звучи много вкусно, Ели! :)
ОтговорИзтриванеСветли празници!
Христос Воскресе !, Гери .Физалисът има вкус на домати, но е малко по - кисел.Сушен има по - сладникав вкус.През лятото, когато узрее физалисът е много вкусен и чудесен за украса на салати.
ОтговорИзтриванеПоздрави !
Ели, Воистина Воскресе! Здраве и благоденствие, обич и щастие ти желая от сърце. :)
Изтриване