КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

понеделник, 7 септември 2015 г.

Билков таратор / Herbal tarator /



     Все още и есенните дни предлагат много топло време, затова тараторът - това традиционно българско предястие непременно трябва да присъства на трапезата ни.Освен традиционната рецепта при приготвянето му могат да участват и различни пресни билки - живовляк, маточина, мента, босилек, копър, лайка, джоджен / гюзум /, синя жлъчка, зелени джанки и др. според вкуса и желанието.Могат да се добавят и различни видове ядки.
В този таратор използвах джоджен, мента, босилек, маточина и копър, краставица, вода, оцет и щипка хималайска сол.При сервирането добавих струйка мазнина.
    Да ви е сладко !








2 коментара:

  1. Охаааааа,прекрасно и много разхладително тараторче!Браво,Ели!
    Тук в Тракия имаме жътварски таратор,който пак е с вода,но не е така богат на зелени подправки.....

    ОтговорИзтриване
  2. Миленка,
    знам за жътварския таратор, имам и други рецепти за таратор с различни билки, които обаче все още не съм показвала.Просто трябва да се експериментира.Става вкусен, разхлаждащ в горещите дни таратор.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване