Много хора обичат да добавят към различни ястия горчица.Но във всички видове горчици, закупени от търговската мрежа има добавени консерванти.Затова реших да направя моя версия на горчицата, домашно направена с различни добавки, за по - мек вкус с добавка на мед.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ : 30 гр. семе от бял синап, 100 гр. сурово кашу, 2 с.л. мед, 2 - 3 с.л. зехтин, сок от 1 лимон, щипка куркума / или къри на прах /, счукан чесън - по желание ;
Най - напред накиснете ядките от кашу във вода за 4 часа.Отцедете ги и ги смелете в пасатор.Смелете семената от бял синап в кафемелачка.
Поставете всички продукти в купа и разбъркайте много добре.По желание може да добавите и щипка хималайска сол, но аз не добавих.Получих мека, много приятна на вкус чеснова горчица.
Да ви е сладко !
Страхотно предложение! Големи фенки сме на горчицата и тази рецепта непременно ще я приложим!
ОтговорИзтриванеПриложете рецептата момичета ! Може да се импровизира с подправките, лимоновият сок / оцет /, ядките.Аз просто измислих този вариант.Но експериментът е най - добрия показател за вкус, цвят, интензивност на подправките.
ОтговорИзтриванеПоздрави !
Страхотни нови рецепти, Елена,
ОтговорИзтриванемного ми хареса идеята за горчица без консерванти и други добавки,
за салатите си знаеш, а и пастата със слънчоглед също ме впечатли.
Благодаря ти, поздрави и хубави септемврийски дни !
Дианка,
Изтриванегорчицата може да се направи в различни варианти според вкуса.Слънчогледът е евтин и може да се използва цялогодишно от всеки за кълнове, поници и паста.
И горчицата, и пастата от слънчоглед станаха много вкусни.
Поздрави !
Аз си купих преди време бял синап за някаква рецепта в помощ със синусите, но така и не стигнах до нея. обожавам горчица, така че твоята идея е добре дошла!
ОтговорИзтриванеМъхче,
Изтриванесинапеното семе е много полезно, то загрява много добре целият организъм.Дори в малки количества трябва да се употребява от болни хора, а тази горчица е една чудесна алтернатива без консервант, в домашни условия.
Поздрави !
Много интересна рецепта, Ели. Дали ако се накисне синапа и се счука в хаванче ще се получи? Весела вечер!
ОтговорИзтриванеТеди,
Изтриванепробвай, аз използвам кафемелачка за смилане на белият синап.Получава се фин прах.Но сигурно и така ще се получи стига синапът да се счука много добре в хаванчето .
Поздрави !