Магарешкият бодил е чудесна билка за укрепване на сърцето.Затова неговият цвят можем да използваме като добавка в различни салати.Тази лятна салата комбинира в себе си няколко диви растения - киселец, цветове от магарешки бодил и цветове от невен.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ ЗА САЛАТАТА : 10 - 20 цветчета от по - дребният магарешки бодил, 10 - 20 цветчета от невен, 1 - 2 шепи киселец, 10 бр. бамя, 1 червена пиперка, 2 - 3 домата, 1 глава лук, щипка хималайска сол, зехтин - на вкус.
Нарежете на ситно лука, доматите - на по - едри парчета.Листата на киселеца оставете цели или нарежете ако са по - големи.Почистете, измийте и нарежете бамята.От цветчетата на магарешкият бодил отделете само мъхестата част./ лилавият мъхест цвят /.Поставете всички продукти в купа, овкусете и разбъркайте салатата.Сервирайте веднага след приготвянето.
Добър апетит !
Нов двайсе с този бодил? Какво друго да кажа, освен благодаря, Ели!
ОтговорИзтриванеИ аз съм изненадана, че се яде! Страхотна идея, ще си набера за да опитам! Свежа и пъстра салата се е получила! Слънчева нова седмица!
ОтговорИзтриванеМарте,
ОтговорИзтриванене си свикнала да употребяваш диви растения и затова ти се струва чудновато нали ? Но не е толкова странно, просто човек трябва непрекъснато да издирва нови растения и да ги използва в храненето си.
Поздрави !
Теди,
ОтговорИзтриванелистата на магарешкия бодил също могат да се консумират, но трябва да са с премахнати бодли и по - млади.Тогава могат да бъдат включени в различни салати заедно с цветовете.
Поздрави !
Ха, сега пък магарешки бодил, ти просто бълваш изненади:))
ОтговорИзтриванеВпрочем, чувала съм, че се пие отвара от него за кашлица.
Веси,
ОтговорИзтриванемагарешкият бодил е много полезна билка не само за мъжете.Помага при много заболявания, но най - вече за сърцето е много полезен.Така,че може към салати да се добавя при желание.
Поздрави !
Ти си уникална, Елена и тази салата го потвърждава -
ОтговорИзтриваненевероятно съчетание на продукти и вкусове...
Благодаря ти, хубав и усмихнат ден.
Дианка,
ОтговорИзтриванеупотребата на диви растения в кухнята е въпрос според мен на придобити навици.Но има толкова много растения, които можем да използваме.Просто това е едно от предложенията ми.
Поздрави и лек ден и на теб !