КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

неделя, 27 септември 2015 г.

Ежедневна напитка с рожково брашно и пчелен прашец / Daily drink with carob flour and pollen /



  Тази напитка също може да ни послужи за ежедневна употреба.Тя съдържа микс от смлени семена, рожково блашно, ядки и пчелен прашец и снабдява организма с необходимете му микроелементи, ензими и витамини.
НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ  ЗА  НАПИТКАТА : 1 с.л. смлени в пасатор бадеми, 1 с.л. чия, 1 с.л. сусам, 2 с.л. ленено семе, 1 ч.л. пчелен прашец, 1 с.л. рожково брашно, 1 - 2  с.л. мед или подсладител по желание, вода.
Сусамът, чията, лененото семе, пчелният прашец се смилат в кафемелачка.Всички продукти за напитката се поставят в чаша, добавя се вода и хубаво се разбърква.Когато след 1 - 2 часа семената добре набъбнат, напитката отново се разбърква и е готова за употреба.
Приготвям подобни напитки всеки ден и използвам сутрин или вечер.
       Добър апетит !

















2 коментара:

  1. Много интересна рецепта, Ели! Пчелният прашец съм решила да го въведа в менюто си. Даваш ми добра идея да бъде в напитка. Весела нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  2. Теди,
    аз използвам пчелен прашец предимно в напитки и някои сладкиши.Засега не съм му намерила друго приложение.Но тази напитка може да допълни, дори да замени сутрешната закуска.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване