Всекидневната употреба на свежа зеленина е проблем за много хора - едни просто не са свикнали да я включват всекидневно в менюто, други поради здравословни проблеми не могат да я консумират сурова, а трети - просто нямат информация и не смятат за нужна употребата и ежедневно.
Комбинацията между зеленина и пресни ядки е удачна и може да се използва при различни заболявания .В този случай съм използвала сурово кашу, но могат да се използват също макадамия, орехи, бадеми, лешници, кайсиеви ядки.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ ЗА СОСА : 2 големи връзки магданоз, 1 връзка листа от целина, сок от 3 лимона, 1 каф.чашка зехтин, 100 гр. кашу, водата от накисване на кашуто ;
Накиснете ядките на кашуто за 4 часа във вода.Водата трябва напълно да покрива ядките.Смелете измитият магданоз и целина в пасатор, добавяйте при нужда малко от лимоновия сок.Смелете и кашуто с част от водата.Прехвърлете всичко в блендер, добавете и зехтин и пюрирайте до получаването на гладка, хомогенна смес.
Този сос може да се употреби за гарниране или пълнене на зеленчуци, за пълнене на палачинки, заливка на салати и т.н.Не добавих никаква сол, сосът притежава лека сладникава нотка.
Да ви е сладко !
Ели, представям си колко е ароматен този сос! Аз може би бих го направила с орехи, но и така е чудесен! Усмихнат октомври!
ОтговорИзтриванеТеди,
ОтговорИзтриванеи с орехи, и с други ядки ще се получи чудесен.С него може да се гарнират различни ястия и салати.
Поздрави !
Ама такива необичайни нещица намирам тук!
ОтговорИзтриванеВеси,
ОтговорИзтриванецелина и магданоз почти винаги има навсякъде.Убедих се колко са полезни тези зеленчуци при много проблеми, чудотворно действие имат и са според мен много подценявани.Комбинирах свежата зеленина с ядки и получих чудесен на вкус сос.
Поздрави !