Овесът, който купувам не използвам за кълнове, а само накисвам във вода докато добре омекне.От него приготвям кюфтета, хлебчета, които овкусявам с различни подправки, ядки и семена.Днешното ми предложение е за овесени хлебчета с бадеми, ленено семе, подправки и черен кимион.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ ЗА ХЛЕБЧЕТАТА : 200 - 300 гр. суров овес, 3 - 4 с.л. смлени бадеми, 4 - 5 с.л. ленено семе, смляно, щипка хималайска сол, струйка зехтин, чубрица, червен пипер, джоджен / гюзум / ; за поръсване отгоре - семена от черен кимион ;
Измийте овесените зърна и ги накиснете във вода за 12 часа.Отлейте водата и смелете в машинка за мелене на месо.Добавете смлените бадеми и ленено семе, солта, подправките, зехтина.С намокрени във вода ръце оформете големи кюфтета - хлебчета и ги поръсете с черен сусам или черен кимион / по желание /.
Хлебчетата можете да съхраните в хладилник в съд с капак или в съд, покрит със стреч - фолио.
Поднесете всяко хлебче с порция сезоннна салата и да ви е сладко !
Няма коментари:
Публикуване на коментар