КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

сряда, 9 септември 2015 г.

Салата от червено цвекло, манголд, листа от моркови и кълнове от сорго / Salad of beetroot, spinach, leaves of carrots and sprouts sorghum /



       Листата от морковите използвам както за приготвянето на сушена подправка, така и като добавка в сурови салати, както и листата на рутарда - манголд с червена жилка в средата на листото.Червеното цвекло и кълновете от сорго добавих към тази вкусна зеленина и се получи чудесна салата.
НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ  ЗА  САЛАТАТА : 1 малка глава червено цвекло, 10 - 15 листа рутард / манголд /, 1 връзка листа от моркови, 1  - 2 с.л. кълнове от сорго, ябълков оцет, зехтин и хималайска сол на вкус.
Обелете и измийте цвеклото, настържете го на едрото ренде.Измитата зеленина - листа от рутард и моркови  нарежете на ситно.Добавете кълновете от сорго, оцета, зехтина и хималайската сол.Разбъркайте добре и салатата е готова.
           Да ви е сладко !












4 коментара:

  1. Много харесвам цвеклото в комбинация със зеленина! А в твоята салата има богато присъсвие на зеленина и полезни кълнове! Весел и спокоен ден, Ели!

    ОтговорИзтриване
  2. Теди,
    не съм приготвяла цвеклото в различни комбинации с други продукти.Считах,че този кореноплод не търпи различни съчетания.Но тази комбинация се оказа много удачна, вкусна салата се получи .
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  3. Салатата е повече от богата!И аз съм от хората ,които са върли и неподправени почитатели на червеното цвекло,така че нямаше как да подмина това витаминозно разкошество!




    ОтговорИзтриване
  4. Благодаря ти от сърце, Миленка ! Много вкусна салата се получи и с удоволствие можеш и ти да я приготвиш у дома.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване