Овесът е много богато на силиций растение, много полезно и лесно усвоимо.Използвам само накиснати във вода зърна за около 6 часа.Смилам ги в машинка за мелене на месо няколко пъти и овкусявам по желание с лимонов сок, хималайска сол, зехтин или шарлан, кимион.
Използвах около 250 - 300 грама сухи зърна овес и 2 -3 с.л. смлян сусам / в кафемелачка /.От добре разбърканата смес с лъжица за сладолед, но по - голям размер / лъжица за гарнитури / направих топчета.Поръсих с черен кимион и украсих с маслини при сервирането.
Топчетата служат за гарнитура към ястия, пресни салати или заляти с някакъв сос могат да се сервират самостоятелно.
Приятен апетит !
Няма коментари:
Публикуване на коментар