От кълновете на лимеца в съчетание с малко орехи, копър, магданоз и моркови приготвих прекрасни сурови топчета.Използвах около 250 - 300 гр. суров лимец, парче ситно настърган морков, по няколко стръка магданоз и копър, 1/2 ч.ч. смлени орехи.Смлях кълновете няколко пъти в машинка за мелене на месо.Орехите и зеленината се смилат в пасатор с добавка на лимонов сок на вкус / от 1/2 или 1 лимон /.Всички продукти се поставят в купа .Сместа се овкусява със струйка зехтин, щипка хималайска сол и се разбърква много добре.От готовата смес с лъжица подобна на тази за сладолед, но по - голяма се правят топчета.Сервират се към салата, ястие или се консумират самостоятелно .
Приятен апетит !
Ели, голяма подстрекателка си! Ще си потърся лимец за да пробвам кълнове от него! Много вкусно звучи рецептата! Лека вечер!
ОтговорИзтриванеТеди,
ОтговорИзтриванелично за мен лимецът е много вкусен.И за хората, които не са изцяло на сурова храна също е чудесен.Пробвай, ще видиш ! Трябва да се опитва и тогава се научават много неща.
Поздрави !
Лени, грабнаха ми очите тези топчета. Звучат много вкусно. Поздрави, мила!
ОтговорИзтриванеЛюси,
ОтговорИзтриванесуровият лимец - добре овкусен е много вкусен.Пробвай и ще видиш.Много хора вече го ползват под форма на кълнове и са много доволни.
Поздрави !
Ама наистина са страхотни, Ели! :
ОтговорИзтриванеДа ти е сладко!
Поздрави. :)
Гери,
ОтговорИзтриванелимецът е една от най - вкусните зърнени култури.Прекрасни топчета се получиха.Можеш да пробваш и да направиш.
Поздрави !
Ох, това наистина е далече от моя начин на хранене, ама звучи много вкусно! Да ми беше наблизо, щях да прескоча да опитам поне. как ги измисляш тези рецепти, толкова са различни от всичко познато!
ОтговорИзтриванеНякой ден може и да се реша да пробвам.
Хубава седмица, Ели!
Веси,
ОтговорИзтриванепробвай ! Човек докато е жив се учи, нали знаеш.Така са се хранили и навремето хората - с корени, семена, зърна и то повече в суров вид.Храненето е много променено особено днес, с тези сложни и наситени с много продукти рецепти.
Лимецът е много вкусен суров, подходящ за болни и здрави, за всички.
Поздрави !
И аз всеки път се впечатлявам от изобилието на разнообразни, полезни и вкусни рецепти при теб, Елена!
ОтговорИзтриванеПоредната серия ...
Благодаря за чудесните идеи и поздрави за теб!
Поздрави и за теб Дианка !
ОтговорИзтриванеНапоследък нямам много време за публикации на рецепти.Но наближават празници и надявам се повече рецепти да публикувам.
Поздрави !
Ще пробвам:) Изглежда много вкусно:)
ОтговорИзтриванеЖани,
Изтриванепробвай, но използвай по - малко количество кълнове от лимец.Важно е за тези, които не са ги пробвали никога.Радвам се,че посети блога ми и сърдечно благодаря за коментара.
Поздрави !