Една прекрасна копривена супа с пресни зеленчуци направих през почивните дни.За по - голям разкош я гарнирах с топки от ориз.Получих прекрасно топло ястие, подходящо за всекидневно хранене.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ ЗА СУПАТА :
1 супник прясна коприва, 1 - 2 червени пиперки, 1 връзка пресен лук, парче целина, 1 морков, парче пащърнак, 1/2 с.л. хималайска сол, зехтин или шарлан.
Измийте и почистете копривата.Нарежете я на ситно.Почистете и измийте, нарежете на ситно и останалите зеленчуци.Поставете всичко в тенджера и залейте с вода.Варете до пълно омекване като овкусите със сорта.Накрая добавете и мазнината.
ЗА ТОПКИТЕ ОТ ОРИЗ : 1 ч.ч. ориз, 2 1/2 ч.ч. вода, настъргана лимонова кора от 1 лимон, струйка шарлан, 1/2 с.л. хималайска сол, 1/2 връзка копър ;
Във врящата , подсолена вода добавете ориза и оставете да ври на тих огън до поемане на течността.След сваляне от огъня добавете мазнината, лимоновата кора и копъра.Разбъркайте много добре.
Гарнирайте супата с топка ориз.Аз използвах по - голяма лъжица за правене на топки / подобна на лъжиците за сладолед /.
Приятен апетит !
Мале,малееее...!Великолепна супа,а пък и с този ориз е тройно великолепна!Поздрави,Ели за супата и за идеята за сервиране!
ОтговорИзтриванеМиленка,
ОтговорИзтриванерадвам се,че ти хареса.Идеята не е нова, нито нещо непознато.Просто едно леко, всекидневно, вкусно ястие.
Поздрави !
Ех, че хубаво предложение, Елена,
ОтговорИзтриванеЧудесно изглежда, вкусно и апетитно -
харесах и другите ти идеи за супи, а пестото е разкошно!
Благодаря, поздрави за теб и усмихната нова седмица!
Дианка,
Изтриванерадвам се,че ти хареса пестото и супата.Наистина се получи много вкусно песто.И супата стана чудна, макар, че е простичка и лесна.
Поздрави !
И аз се нареждам за топла супичка! В това студеното време ми се хапват само топли храни. Чудна се е получила супата, а така сервирана е много изкушаваща! Весела и позитивна седмица, Ели!
ОтговорИзтриванеТеди,
Изтриванемного обичам супи с коприва и когато имам време и възможност винаги правя.Много се харесват у дома.Аз съм фен и на суровата коприва, много я обичам във всякакви предложения.
Поздрави !