Тортата със сурова тиква е много вкусна и подходяща за пости.Използвах фурми, но могат да се използват и сушени сливи или кайсии.В такъв случай може да се наложи да се добавят допълнително и малко стафиди за подслаждане.Кремът направих от манго, което беше узряло и достатъчно сладко.Но ако прецените подсладете и него.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
За форма с диаметър 24 см.
500 гр. фурми с костилка
100 гр. годжи бери
3 - 4 ч.ч. сурова, настъргана тиква
1 ч.ч. кокосови стърготини
1 ч.л. канела
1 - 11/2 ч.ч. орехи, смлени
1 манго - за крем
Почистете фурмите от костилките и ги смелете с машинка за мелене на месо.Настържете тиквата на едрото ренде.Всички продукти за тортата смесете в голяма купа.Ако е нужно добавете още орехи, кокосови стърготини или тиква.Разбъркайте хубаво сместа и я поставете във форма за торта покрита със стреч - фолио.Притиснете хубаво с лъжица сместа и оформете блат.Така оформен и завит с фолиото блатът престоява 1 нощ в хладилник.
На следващия ден смелете 1 манго без добавки в пасатор до хубав хомогенен крем.Нанесете върху тортата и сервирайте нарязана на парчета.
Много интересно, Ели.
ОтговорИзтриванеНе съм опитвала сурова тиква, явно трябва да се поправя :)
Поздрави!
Или,
Изтриванесуровата тиква може да се съчетае със сушени плодове и ядки и от нея могат да се приготвят блатове за торти.Така приготвена е много вкусна, чудесно се балансират вкусовете.Много вкусна торта се получи.
Поздрави и лека и спорна седмица !
Отново не традиционно ,и вкусно използване на тиквата.
ОтговорИзтриванеПоздрави, чудесна торта!
Изглежда страхотно и вкусно, Ели. Поздрави!
ОтговорИзтриванеМили дами,
ОтговорИзтриванетортата е много вкусна наистина.Освен това е и лесна за приготвяне.Могат да се увеличат малко всички други продукти освен фурмите.Тиквата се вписва чудесно и придава много свеж вкус.
Поздрави и лека и спорна седмица !
Еха, Ели, изглежда много вкусно. Представям си колко ароматна и сочна е. Поздрави!
ОтговорИзтриванеКате,
Изтриванетортата е много вкусна и ароматна, а суровата тиква и придава невероятна свежест.Чудесна е за лек десерт през постите.
Поздрави !