Ароматните корени от магданоз, пащърнак, целина, глухарче, коприва, морков са много подходящи за крем - супа.Особено през зимния сезон всеки има нужда да се сгрее с топъл чай или супа.Корените от магданоз са много вкусни както сурови така и сготвени.Имаме в парника много магданоз и от него правим и чай.Този чай е много полезен при бъбречни и гинекологични страдания.
Времето е все още хубаво и всеки може да си извади хубави корени за супа.А тези корени имат чудесен аромат и са много полезни и питателни.Обикновено изваждам корените през есента, но някои корени запазвам през цялата зима и в парника ни.Така напр. целината през цялата зима ако времето не е много студено може да се запази.
Тази супа приготвих с белено просо, което е много полезно, усвоява се лесно и е подходящо за хранене на болни и малки деца.Просото се вари на слаб огън в съотношение с вода както ориза - 1 : 2 или 1 :3.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
3 вр. корени от магданоз
1 голям пащърнак
6 с.л. с връх белено просо
зехтин
хималайска сол на вкус
1.200 л. вода
пасиран чесън или чесън на прах / по желание /
Във врящата вода поставете корените за супа, нарязани на кубчета.След около 10 минути варене на умерен огън добавете просото и намалете огъня до минимум.Варете 15 - 20 минути.След като супата е готова посолете на вкус и пасирайте.Преди да сервирате в купички добавете пасиран чесън и зехтин.
Обичам зеленчукови супи, но никога не съм готвила с просо. Мисля, че е доста питателна тази супа. Поздрави, Ели!
ОтговорИзтриванеКате,
Изтриванебеленото просо се използва както ориза и другите зърнени храни.Но просото е в пъти по - полезно, освен това е противокиселинна храна.Лесно и бързо се усвоява, не предизвиква никакво дразнене на органите.Пробвай просото в ястия, супи, сарми.Надявам се,че ще ти хареса.
Поздрави !
Ще черпиш ли една такава супа, с удоволствие ще си хапна.
ОтговорИзтриванеВеси,
Изтриванесупата наистина е много ароматна и лека.Просото е лесноусвоима и много вкусна храна.Чудесна супа се получи.
Поздрави и усмивки !