КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

понеделник, 4 декември 2017 г.

Зеленчукова супа с лапад / Vegetable soup with dock /




     Все още тук - там по поляните може да се набере пресен и крехък лапад.Използвах листата за приготвяне на супа със сушени зеленчуци.Топла и сгряваща в студеното време е чудесна.

НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :
1 малка купа листа от лапад
2 с.л. ориз
4 с.л. сушени зеленчуци
зехтин или друга растителна мазнина по избор
щипка хималайска сол

   Почистете от дръжките листата на лапада.Във вряща подсолена вода пуснете листата и ги извадете веднага щом променят цвета си.Нарежете ги.
   В тенджера поставете мазнината, сушените зеленчуци и лапада.Добавете и ориза и залейте с 1 - 1200 л. вряща вода.Варете на тих огън около 20 минути докато ориза омекне и стане готов.
    Сервирайте супата гореща и да ви е сладко !




2 коментара:

  1. Отговори
    1. Веси,
      лападът е много вкусен, а именно сега листенцата са чудесни за супи и салати.
      Поздрави !

      Изтриване