Беленият слънчоглед за разлика от кашуто може да се намери на изгодна цена.Комбинирах слънчоглед и кашу и получих много вкусно сирене, което може да се използва като добавка към ястия, салати и гарнитури.Ако нямате кашу можете да ползвате бадеми или други ядки.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
100 гр. сурово кашу
100 гр. суров белен слънчоглед
сок от 1 лимон
1 - 2 ч.л. с връх хранителна мая
Залейте с вода кашуто и беления слънчоглед в отделни съдове за 4 - 6 часа.Смелете ги като добавите и част от водата , с която сте ги накиснали.Трябва да получите хубав бял хомогенен крем.Оставете на стайна температура 24 часа.След това добавете сока от лимона и оставете на стайна температура още 24 часа.Отцедете след това през марля или тензух получената суроватка.Поставете сиренето в съд, добавете хранителната мая и хубаво разбъркайте.Сиренето е готово за консумация.Съхранете го в хладилник в кутия със затворен капак.
Приятен апетит !
Чудесна идея за добавяне на слънчогледовите семена към крем сиренето, предполагам, че добавят още по-хубав нюанс във вкуса -
ОтговорИзтриванеблагодаря ти, Елена!
А днес и честит ден на Свети Николай Мирликийски Чудотворец!
Сърдечни пожелания за здраве, късмет и успехи,
много радост,мир и светлина,и негова закрила!
Хубав празник!
Благодаря ти от сърце Дианка.Да, беленият слънчоглед добавя още по - добра нотка към вкуса на сиренето, освен това е много по - евтин като цена.Белен слънчоглед и кашу е наистина една много добра комбинация.
ИзтриванеПоздрави !
Ха, интересно, чак невероятно!
ОтговорИзтриванеВеси,
Изтриванекрем - сирената от ядки са чудесни заместители на млечните продукти през постите.А биленият слънчоглед и кашуто се допълват идеално.
Поздрави !