Фенхелът е чудесно растение за салати, супи, гарнитури и ястия.Ароматът е силен и типичен - листата имат аромат на резене, а кореновата част има по - слабо изразен аромат.Обикновено правя салати, но реших да изпробвам кореновата част варена на пара, както и печена на фурна.Във всички тези случаи се получават чудесни гарнитури и салати.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
1200 кг. дребни картофи с по - тънка обелка
2 глави фенхел
растителна мазнина по избор
хималайска сол
Измийте хубаво картофите и фенхела.Без да белите картофите ги нарежете на четвъртинки.Разрежете фенхела на 2 по дължина, премахнете кочанчето и нарежете на резени с дебелина 1 - 1.5 см.Поставете всички продукти в тава, леко посолете и залейте с 1 - 1.5 ч.ч. вода.Печете така на 200 градуса във фурната, без да загрявате предварително.Когато водата изври наполовина добавете мазнината и оставете зеленчуците хубаво да се запекат.Сервирайте топли като гарнитура.
Така и не съм готвила с този зеленчук, Лени, но е време да опитам, защото все го заглеждам в магазина. Може би тази рецепта ще е идеална за целта. Весело посрещане на празниците, мила и ти желая една красива година пред теб!
ОтговорИзтриванеЛюси,
Изтриванефенхелът е много вкусен както суров, така и приготвен запечен, на пара или задушен в малко бульон и мазнина.Листата имат много силен аромат на мастика, но кореновата част е много вкусна и по - слабо ароматична.Така,че опитай, няма да съжаляваш надявам се.
И аз ти пожелавам чудесни предстоящи празнични дни.Дано новата година е по - благодатна от старата.
Поздрави и усмивки !