КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

четвъртък, 20 септември 2018 г.

Спагети от тиквички с чесън, чери домати и веган кашкавал / Zucchini spaghetti with garlic, cherry tomatoes and vegan cheese /



     Както вече споменах имаме много тиквички тази година.Берем ги крехки и малки без образували семена.Много са вкусни така сурови.Спагетите от пресни тиквички също са вкусни затова реших да приготвя именно тази рецепта с чери домати и веган кашкавал.

НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :

няколко мини тиквички с различен цвят :
- жълта
- тъмно зелена
- светло зелена
парче веган кашкавал с кокосово масло / готов продукт /
10 - 12 броя чери домати
няколко стръка босилек
чесън склидки
зехтин
сол

    Със специален уред за приготвяне на сурови спагети или с белачка / също специална / направете тънки спагети.Ако нямате уред и белачка можете да ги приготвите и ръчно, но ще ви отнеме повече време.Най - напред нарежете тиквичките на дълги тънки ленти по дължина, а след това всяка лента на тънки пръчици.Трябва да работите с остър нож за да не се изморява ръката при нарязване на спагетите.
   Пригответе в отделна купа измити и нарязани на половинки чери домати, стръкове босилек и тънки ленти кашкавал за украсата.Също нарежете или пасирайте няколко склидки чесън.
    Сервирайте в индивидуални чинии или плато спагетите украсени с чери домати, чесън, босилек и веган кашкавал.Преди консумация овкусете със сол и зехтин и да Ви е сладко !












Няма коментари:

Публикуване на коментар