Радвам се,че и тук в България макар и на по - високи цени можем да закупим веган колбаси и кашкавали.Скоро разхождайки се в града случайно попаднах на магазинче с веган продукти.Реших да закупя и пробвам два продукта - веган колбас с червено цвекло и веган кашкавал тип гауда с кокосово масло.И двата продукта много ми допаднаха на вкус и външен вид.Веган колбаса на вкус и вид е както сурово - сушен колбас.Но е направен като веган суров продукт.Ето какво реших да сътворя с тези вкусни и красиви продукти :
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ ЗА ПИЦАТА :
За блата :
250 - 300 гр. суров лимец за кълнове
пушен червен пипер - 1 ч.л.
смесена подправка от чубрици - 1 ч.л.
1 ч.л. хималайска сол
4 - 5 с.л. зехтин
За гарниране :
1 червена пиперка
1 домат
няколко едри маслини
1/2 глава червен лук
1 мини зелена тиквичка
1 мини жълта тиквичка
веган кашкавал тип Гауда с кокосово масло
веган колбас от червено цвекло / сушен /
За украса : стръкове босилек
Най - напред залейте измития лимец с вода докато го покрие за 6 - 12 часа.Отцедете водата през цедка и оставете зърната на стайна температура да покълнат.Ако е нужно промийте с вода 1 - 2 пъти.За 24 - 36 часа трябва да получите малки нежни кълнове.Смелете кълновете два пъти в машинка за мелене на месо, овкусете сместа с подправки, сол и зехтин и разбъркайте.
В плато насипете сместа от кълнове на блат като заравнявате с лъжица.Върху блата подредете нарязаните зеленчуци :
- доматите на тънки филийки
- тиквичките на тънки филийки
- пиперките и червения лук на тънки ивички
- кашкавалът настърган или нарязан на тънки ленти
- колбасът на тънки кръгчета
За украса поставете няколко маслини и стрък босилек.Да Ви е сладко !
Няма коментари:
Публикуване на коментар