Киселото зеле приготвено в постен вариант е много вкусно.За приготвянето на това ястие освен перлен ечемик може да се използва грухана пшеница или булгур.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
1/2 средно голяма кисела зелка
3 глави кромид лук или 2 глави кромид и 1 стрък праз лук
1/2 ч.ч. перлен ечемик
1 с.л. червен пипер / сладък /
1 с.л. чубрица
1 ч.л. пушен червен пипер
1/2 ч.ч. растителна мазнина
3 ч.ч. зелева чорба
3 ч.ч. топла вода
Нарежете на ситно кромид и праз лука и ги задушете в мазнина и малко вода.Когато зеленчука добре омекне добавете нарязаното на ивички кисело зеле.Задушавайте докато зелето леко промени цвета си.Добавете подправките и перления ечемик и разбъркайте 5 - 6 минути.Добавете зелевата чорба и водата и варете на тих огън под капак докато ястието остане на мазнина и зелето и ечемика добре омекнат.Аз приготвих зелето в уок тиган, но то може да се приготви и на фурна.В този случай го запечете до приятен загар.
Приятен апетит !
Сигурна съм, че ще ми допадне това ястие.
ОтговорИзтриванеМного вкусно ястие се получи.Чудесно и на вид, и на вкус.
ИзтриванеПоздрави !