Тази пица направих с кълнове от лимец за блата, а за украсата използвах кълнове от люцерна.Пастата от червено цвекло приготвих със соев сос, чесън и ябълков оцет.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
За блата :
250 - 300 грама суров лимец за кълнове
1 с.л. пушен червен пипер
1 с.л. смес от чубрици и риган
1 щипка хималайска сол
зехтин
За пастата от червено цвекло :
1 глава червено цвекло
2 с.л. соев сос
2 с.л. зехтин
5 - 6 склидки чесън
2 - 3 с.л. ябълков оцет
За гарниране :
кълнове от люцерна
белен слънчоглед
Залейте с вода лимеца за 12 часа докато го покрие.Отцедете водата през цедка и оставете на стайна температура докато се появят малки кълнове.При нужда промивайте с вода 1 - 2 пъти на ден и отцеждайте през цедка.Семето от люцерна залейте с вода за 6 часа и по същия начин пригответе кълнове.Смелете кълновете от лимец 2 пъти в пасатор или машинка за мелене на месо.Овкусете сместа с подправки, сол и зехтин и разбъркайте.
Обелете цвеклото и го нарежете на парченца, овкусете със соевия сос и оцета и пасирайте до гладка смес заедно с чесъна в пасатор.Накрая към цвеклото добавете и зехтина и разбъркайте.
В плато или чиния от кълновете лимец оформете блат, отгоре насипете пастата от червено цвекло.Поръсете шепа кълнове от люцерна и слънчогледови семки и да ви е сладко !
Няма коментари:
Публикуване на коментар