КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

сряда, 26 декември 2018 г.

Сурова торта с моркови, ябълки, орехи и тамаринд / Raw cake with carrots, apples, walnuts and tamarind /




НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :

500 грама фурми с костилка
200 грама сушен тамаринд
2 големи  ябълки
4 - 5 моркова
1 ч.ч. орехи
сок от 1/2 лимон

   Почистете фурмите и тамаринда от костилките.Смелете ги с машинка за мелене на месо.Настържете морковите и ябълките на едро ренде, смелете орехите.Смесете всички продукти за блата в голяма купа и хубаво разбъркайте.Украсете тортата по ваш вкус и предпочитания.
        Приятен  апетит !












4 коментара:

  1. Много интересно предложение, Елена.
    Неизчерпаема от към полезни и вкусни идеи.
    Благодаря, поздрави и хубави празнични дни!

    ОтговорИзтриване
  2. Дианка,
    набързо спретнах тази торта за прадниците.Много лесна за приготвяне и сравнително евтина.Стана наистина вкусна, макар и със семпла украса.
    Честито Рождество Христово !

    ОтговорИзтриване
  3. Този тамаринд ми е съвсем непознат, дори като термин. Харесва ми семплата украса, много е симпатична.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Веси,
      тамаринд се продава в магазините за индийска храна.Чудесен е за десерти, ястия и сосове.
      Поздрави !

      Изтриване