КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

вторник, 5 март 2019 г.

Спагети с гъби и доматен сос / Spaghetti with mushrooms and tomato sauce /



НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :

300 - 350 гр. пресни гъби / използвах кафява печурка /
1 1/2 ч.ч. доматен сок
1 голяма глава лук
1 глава чесън
сол на вкус
спагети около 300 - 350 гр.
растителна мазнина
2 литра вода

    Във вряща подсолена вода с 1 ч.л. мазнина сварете спагетите за 10 - 15 минути или според указанието на опаковката.През това време подгответе и соса.Задушете в мазнина и малко вода ситно нарязания лук, добавете и гъбите - нарязани на филийки, само почистени със салфетка без да се мият.Гъбите се приготвят на силен огън, постоянно се разбъркват докато леко омекнат и променят цвета си.Накрая добавете доматения сок, сол  и разбъркайте.Оставете на огъня още 5 - 6 минути, накрая добавете чесъна нарязан на ивички.
    Отцедете спагетите от водата и ги  добавете  към гъбите и доматения сок.Хубаво разбъркайте и сервирайте.
     Приятен апетит !
 




Няма коментари:

Публикуване на коментар