КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

вторник, 11 февруари 2020 г.

Сурова лютеница " Асорти " със сушени червени боровинки / Raw chutney " assorted " with dried cranberries /

 


     Сушените плодове и зеленчуци през зимния сезон могат да ни послужат за приготвяне на прекрасни сурови сосове и лютеници.Тези сосове използвам за овкусяване на салати, за песто, за подправяне на ястия, пици, сурови кюфтета от кълнове.


НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :

100 грама сушени червени пиперки
100 грама сушени ябълки и круши
100 грама сушени червени боровинки
2 шепи сушени домати
2 пресни домата
1 малка глава чесън

     Залейте с вода почистените от семето червени пиперки, сушените домати, ябълките , крушите и червените боровинки за 5 - 6 часа докато ги покрие.Отлейте водата през цедка, но я запазете.
    Нарежете продуктите на парчета и ги поставете в купа.Добавете към тях и нарязани пресни домати и чесън.Смелете всичко в блендер или нутрибулет като добавяте и част от водата при накисването ако е необходимо.Аз добавих около 1 ч.ч. течност .Трябва да получите фино смляна смес подобна на лютеница.Накрая овкусете сместа със зехтин на вкус, хубаво разбъркайте и сервирайте.
   Тази лютеница можете да съхраните в хладилник до 1 седмица.Тя служи за приготвяне на сурови сосове със зеленчуци, както и песто със зеленина по избор.Използвам също така лютеницата при приготвяне на пици със сурови блатове от различни на вид кълнове.
        Приятен апетит !













2 коментара:

  1. Вкусна стана тази сурова лютеница Веси .Само трябва да разполагаш с продуктите.
    Поздрави и усмихната нова седмица !

    ОтговорИзтриване