КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

сряда, 20 януари 2021 г.

Баница с кисело мляко, сирене и праз лук / Pie with yogurt, cheese and leeks /

 

 


НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :

1 опаковка Одрински кори за баница / 8 броя по - дебели кори /

1 газирана вода / 500 мл. /

1 кофичка кисело мляко / 400 грама /

сирене - около 250 - 300 грама

4 - 5 яйца

сусам за наръсване отгоре

олио

2 - 3 големи стръка праз лук

   Най - напред се приготвя плънката  за корите, които ще навием на рула.Одринските кори са по - дебели и много подходящи за приготвяне на баници, щрудели , пататник.

  В купа смесваме разбитото кисело мляко, натрошеното сирене и ситно нарязания праз лук.Малка част от праза / около 1/2 ч.ч. оставяме за наръсване отгоре.

В друга купа разбиваме яйцата, добавяме газираната вода и струйка олио.

Всяка кора намазваме с млечна смес и навиваме на руло.Подреждаме в намазана с мазнина тава.Заливаме отгоре рулата с яйца и газирана вода, ръсим с праз лук и сусам.

Печем баницата в предварително загрята силна фурна до зачервяване.За около 30 - 40 минути на 180 градуса е готова.












 

3 коментара:

  1. О, това ти предложение ме изкушава. Чудесна ще да е тази баничка. ПОздрави, Ели!

    ОтговорИзтриване
  2. Супер баничка, много обичам с праз.

    ОтговорИзтриване
  3. Момичета,
    с праз лук се получават чудесни баници.И тази се получи много вкусна.
    Поздрави и лека, спорна седмица !

    ОтговорИзтриване