НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
1 опаковка Одрински кори за баница / 8 броя по - дебели кори /
1 газирана вода / 500 мл. /
1 кофичка кисело мляко / 400 грама /
сирене - около 250 - 300 грама
4 - 5 яйца
сусам за наръсване отгоре
олио
2 - 3 големи стръка праз лук
Най - напред се приготвя плънката за корите, които ще навием на рула.Одринските кори са по - дебели и много подходящи за приготвяне на баници, щрудели , пататник.
В купа смесваме разбитото кисело мляко, натрошеното сирене и ситно нарязания праз лук.Малка част от праза / около 1/2 ч.ч. оставяме за наръсване отгоре.
В друга купа разбиваме яйцата, добавяме газираната вода и струйка олио.
Всяка кора намазваме с млечна смес и навиваме на руло.Подреждаме в намазана с мазнина тава.Заливаме отгоре рулата с яйца и газирана вода, ръсим с праз лук и сусам.
Печем баницата в предварително загрята силна фурна до зачервяване.За около 30 - 40 минути на 180 градуса е готова.
О, това ти предложение ме изкушава. Чудесна ще да е тази баничка. ПОздрави, Ели!
ОтговорИзтриванеСупер баничка, много обичам с праз.
ОтговорИзтриванеМомичета,
ОтговорИзтриванес праз лук се получават чудесни баници.И тази се получи много вкусна.
Поздрави и лека, спорна седмица !