Това предястие приготвих използвайки идеята на Ани от " Вкуснотека - http://www.vkusnoteka.bg/2016/12/blog-post_27.html .Много вкусен праз се получи Ани.Благодарности за рецептата макар,че аз малко видоизмених - изпекох праза на грил тиган и към соса добавих соев сос.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
бялата част на 2 - 3 стръка праз лук
2 - 3 стръка прясна мащерка, риган или балканска чубрица
соев сос - 3 с.л.
бяло вино - 200 мл.
4 - 5 склидки чесън
краве масло - 1 с.л. с връх / не добавих /
Изпечете в намазнен грил тиган предварително почистения и нарязан на парчета с дължина около 8 - 10 см. праз лук.
Отделно пригответе соса като запължите в мазнината нарязаните на ивички склидки чесън и добавите постепенно подправките - няколко стръка прясна мащерка или балканска чубрица, риган.Добавете парчетата праз, бялото вино, соевия сос и краве масло / по желание 1 с.л. с връх /.Задушавайте на тих огън докато праза омекне и течността се поизпари и соса се сгъсти.
Сервирайте предястието наръсено с ядки - използвах лешници и бадеми / предварително нарязани по - едро /.
Можете да консумирате това вкусно и красиво предястие както топло, така и студено.
Приятен апетит !
И това звучи примамливо, да...
ОтговорИзтриванеВеси,
ОтговорИзтриванеАнито от блога " Вкуснотека " е автор на рецептата.Чудесен праз се получи.
Поздрав от Варна !