КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

сряда, 20 януари 2021 г.

Салата с нахут, праз лук, печени пиперки и патладжани и кисели краставички / Salad with chickpeas, leeks, roasted peppers and eggplants and pickles /

 

 


       Тази салата  направих скоро като гарнитура към ястие.Лесно , много бързо можеге да я приготвите ако разполагате с консервирани печени пиперки и патладжани, нахут и кисели краставички.Така направих аз, трябваше да приготвя набързо лека и вкусна гарнитура.

НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :

консервиран нахут - 1 буркан

печени пиперки и патладжани - 1 буркан

6 - 7 кисели краставички

бялата част на 1 стрък праз лук

олио или зехтин

    Отцедете нахута от течността, която можете да използвате за приготвяне на сладкиши или майонеза.Нарежете на ситни кубчета киселите краставички.Моята консерва с патладжани и пиперки съдържаше и моркови.Нарежете печените заленчуци на ивички, праз лука - на ситно, морковите - на малки парченца или кубчета.

     Смесете всички продукти в салатиера и овкусете с мазнина.Сервирайте веднага след приготвянето и да Ви е сладко !

    Приятен апетит !







Няма коментари:

Публикуване на коментар