КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

неделя, 19 юни 2022 г.

Салата с прясна лобода и козе сирене / Salad with fresh loboda and goat cheese /

 


   Прясната лобода е много вкусна и подходяща за салати.В случай,че нямате засята в градината, която много лесно се саморазсява можете да използвате дива лобода.Просто я измийте и нарежете на ивички.

НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :

прясна лобода - 2 - 3 шепи

180 грама козе сирене

1 голям розов домат

1 голяма краставица

2 - 3 стръка пресен лук

1/2 връзка копър

5 - 6 стръка магданоз

зехтин

   Измийте хубаво лободата и я нарежете на тънки ивички.Към нея добавете ситно нарязан копър, магданоз и пресен зелен лук.Нарежете домата и сиренето на парчета.Краставицата нарежете на полумесеци.

    Смесете всичко в голяма купа и добавете зехтина.Разбъркайте и поднесете веднага .

            Приятен апетит !


 



 







2 коментара:

  1. С отглеждането на тази тревичка нещо не се разбрахме :) убедих мама да я гледаме, но после имаше много, а нямаше как да я прибирам за града и тя отказа да я гледа. Жалко, че тук на пазара не продават. Чудесна салатка, ели, а щом е и със сирене - със сигурност и много вкусна!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Пепи,
      лободата се отглежда много лесно.Трябва да се полива.Саморазсява се бързо и на следващата година има и на други места в градината.Много нежни и вкусни са листата.Използват се за пресни салати, предястия, супи, сармички.Листата на дивата лобода също са вкусни.Те обаче са по - друбни.
      Поздрави, лека и спорна седмица !

      Изтриване