Прясната лобода е много вкусна и подходяща за салати.В случай,че нямате засята в градината, която много лесно се саморазсява можете да използвате дива лобода.Просто я измийте и нарежете на ивички.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
прясна лобода - 2 - 3 шепи
180 грама козе сирене
1 голям розов домат
1 голяма краставица
2 - 3 стръка пресен лук
1/2 връзка копър
5 - 6 стръка магданоз
зехтин
Измийте хубаво лободата и я нарежете на тънки ивички.Към нея добавете ситно нарязан копър, магданоз и пресен зелен лук.Нарежете домата и сиренето на парчета.Краставицата нарежете на полумесеци.
Смесете всичко в голяма купа и добавете зехтина.Разбъркайте и поднесете веднага .
Приятен апетит !
С отглеждането на тази тревичка нещо не се разбрахме :) убедих мама да я гледаме, но после имаше много, а нямаше как да я прибирам за града и тя отказа да я гледа. Жалко, че тук на пазара не продават. Чудесна салатка, ели, а щом е и със сирене - със сигурност и много вкусна!
ОтговорИзтриванеПепи,
Изтриванелободата се отглежда много лесно.Трябва да се полива.Саморазсява се бързо и на следващата година има и на други места в градината.Много нежни и вкусни са листата.Използват се за пресни салати, предястия, супи, сармички.Листата на дивата лобода също са вкусни.Те обаче са по - друбни.
Поздрави, лека и спорна седмица !