Тези пресни тиквички от нашата градина изпекох във фурната и поръсих със смлян кимион.Поднесох с пресни домати и сирене от биволско мляко.Просто, лесно и вкусно.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
жълти тиквички
зелени тиквички
зехтин
кимион
За гарниране : 200 грама сирене от биволско мляко, пресни домати
Измийте и почистете тиквичките в двата им края.Нарежете на едри кубчета и поставете в тава с предварително намазана със зехтин хартия за печене.Добавям и малко вода - около 1/2 ч.ч. Печете на 180 - 200 градуса докато тиквичките омекнат и се запекат.
Оставете да се охладят и сервирайте наръсени със смлян кимион.Поднесете със сирене и пресни домати
Да Ви е сладко !
Не ми е хрумвало да подправя тиквички с кимион. Както винаги рецептите ти ме изненадват приятно. Ще опитам при следваща възможност. Поздрави, Ели!
ОтговорИзтриванеКате,
ИзтриванеОбичам да подправям с кимион.Той е много полезна подправка.Придава на ястията и гарнитурите вкус на деликатес.Опитай ! На мен лично тази подправка ми харесва и даже я използвам за подправяне на салати.
Поздрави и лека и спорна седмица !