КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

неделя, 19 юни 2022 г.

Тиквички с кимион / Zucchini with cumin /

 



       Тези пресни тиквички от нашата градина изпекох във фурната и поръсих със смлян кимион.Поднесох с пресни домати и сирене от биволско мляко.Просто, лесно и вкусно.

НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :

жълти тиквички

зелени тиквички

зехтин

кимион

За гарниране : 200 грама сирене от биволско мляко, пресни домати

  Измийте и почистете тиквичките в двата им края.Нарежете на едри кубчета и поставете в тава с предварително намазана със зехтин хартия за печене.Добавям и малко вода - около 1/2 ч.ч. Печете на 180 - 200 градуса докато тиквичките омекнат и се запекат.

    Оставете да се охладят и сервирайте наръсени със смлян кимион.Поднесете със сирене и пресни домати

                        Да Ви е сладко !






















2 коментара:

  1. Не ми е хрумвало да подправя тиквички с кимион. Както винаги рецептите ти ме изненадват приятно. Ще опитам при следваща възможност. Поздрави, Ели!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Кате,
      Обичам да подправям с кимион.Той е много полезна подправка.Придава на ястията и гарнитурите вкус на деликатес.Опитай ! На мен лично тази подправка ми харесва и даже я използвам за подправяне на салати.
      Поздрави и лека и спорна седмица !

      Изтриване