КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

петък, 17 юни 2022 г.

Тиквички с козе сирене , кедрови ядки и копър / Zucchini with goat's cheese, pine nuts and dill /

 



   Тази година засяхме много тиквички в различни цветове.Засях и тиквички специално за цвят, който се използва както за паниране, така и за пълнене.Цветът на тиквичките е прекрасен и суров.Вкусна гарнитура е днешното ми предложение със съвсем млади, току - що набрани от градината ни тиквички.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :

светло зелени тиквички - 2 - 3  броя

жълти тиквички - 2 - 3 броя

зехтин

козе сирене - 2 парчета по 180 - 200 грама


За гарниране : кедрови ядки, зехтин, пресни домати, пресен копър


     Изберете малки тиквички.Измийте ги добре, почистете двата им края и срежете на две по дължина.Всяка половинка набраздете леко с нож така,че да се образуват ромбчета.Изпечете тиквичките в тава с предварително намазнена със зехтин хартия за печене.Печете до готовност - тиквичките трябва да омекнат и леко да се зачервят.

    В плато сервирайте тиквичките и козето сирене.Поръсете с кедрови ядки , зехтин и украсете с пресен копър.

           Приятен апетит !







Няма коментари:

Публикуване на коментар