Тази година засяхме много тиквички в различни цветове.Засях и тиквички специално за цвят, който се използва както за паниране, така и за пълнене.Цветът на тиквичките е прекрасен и суров.Вкусна гарнитура е днешното ми предложение със съвсем млади, току - що набрани от градината ни тиквички.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
светло зелени тиквички - 2 - 3 броя
жълти тиквички - 2 - 3 броя
зехтин
козе сирене - 2 парчета по 180 - 200 грама
За гарниране : кедрови ядки, зехтин, пресни домати, пресен копър
Изберете малки тиквички.Измийте ги добре, почистете двата им края и срежете на две по дължина.Всяка половинка набраздете леко с нож така,че да се образуват ромбчета.Изпечете тиквичките в тава с предварително намазнена със зехтин хартия за печене.Печете до готовност - тиквичките трябва да омекнат и леко да се зачервят.
В плато сервирайте тиквичките и козето сирене.Поръсете с кедрови ядки , зехтин и украсете с пресен копър.
Приятен апетит !
Няма коментари:
Публикуване на коментар