Направих този хумус по рецепта на Севги Оз. Тя беше използвала пастърма за гарниране на затопления хумус. Аз използвах гъби приготвени в еър фрайър.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
3 в.ч. варен нахут
1/2 в.ч. сусамов тахан
сок от 1/2 лимон
3 - 4 скилидки чесън
смлян кимион на вкус
сол на вкус
вода от варения нахут
За гарниране : 100 - 150 грама гъби приготвени на тиган или в еър фрайър.
Аз сама варя нахута като го заливам с вода вечер и на другия ден отцеждам. Ако желаете да използвате нахута без люспите го залейте с гореща вода и добавете 1 ч.л. сода за хляб. След отцеждане на другия ден хубаво претрийте между дланите за да изпадат люспите и хубаво измийте. Използвам тенджера под налягане за варене , но може и обикновена тенджера.Времето за варене е 40 - 50 минути в бързоварка.В обикновена тенджера ще се увеличи.
Смелете в пасатор всички съставки за хумуса до хомогенна смес.
Насипете хумуса в глинен съд и го поставете във фурната само да се затопи леко.Гарнирайте с гъбите и да Ви е сладко !
Няма коментари:
Публикуване на коментар