КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

неделя, 6 април 2025 г.

Супа от коприва с гъби / Nettle soup with mushrooms /

 

   


     Тази лесна за приготвяне супа направих през почивните дни.Добавих гъби, които приготвих в еър фрайър. Гъбите бяха кралски печурки, но могат да се използват и други.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :

1 купа връхчета от прясна коприва 500 грама пресни гъби кралски печурки

1 глава кромид лук

1 морков

3 - 4 с.л. сушени зеленчуци микс

сол на вкус

зехтин

За гъбите :

500 грама гъби кралска печурка

1 щипка сол

1 с.л. зехтин

   Почистете и измийте копривата.Ако

е нужно я нарежете.Нарежете лука на ситно, моркова - на полумесеци.

  В тенджера с 11/2 вряща подсолена вода добавете копривата, моркова, лука, сушените зеленчуци. Варете до готовност.Около 20 минути са достатъчни.Преди да свалите от огъня добавете гъбите и струйка зехтин.

   Гъбите почистете със салфетка и леко измийте.Нарежете на филийки и заедно с щипка сол и 1 с.л. зехтин или олио гответе в еър фрайър на програма " горещ въздух ". Част от тези гъби използвах за гарниране на хумуса.

    Приятен апетит !





Няма коментари:

Публикуване на коментар