КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

четвъртък, 3 април 2025 г.

Лапад с просо / Dock with millet /

 





      Преди години моята баба готвеше лапада с булгур или ориз.Лесно и бързо.Аз днес го приготвих с просо.Добавих и сушени зеленчуци както и паста от пиперки.Чудесно ястие се получи.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :

1 купа листа от пресен лапад

1 с.л. с връх паста от пиперки или айвар

3 - 4 с.л. просо

3 с.л. сушени зеленчуци микс

струйка зехтин

вода

    Почистете лапада от средната жилка и измийте хубаво.Не го нарязвайте и не накъсвайте с ръце.

    В тенджера поставете ред лапад, поръсете със сушени зеленчуци и просо, предварително измито.Така редивайте продуктите докато свършат.

    Размийте пастата от пиперки в малко вода и добавете към ястието.Добавете също така струйка зехтин и още вода. Просото се вари в съотношение с вода 1 : 3 или 1 : 4. Аз добавям вода до нивото на продуктите.Варете на умерен до слаб огън до готовност и да Ви е сладко !











Няма коментари:

Публикуване на коментар