КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

понеделник, 11 август 2025 г.

Гъби и тиквички върху канапе от боб мунг / Mushrooms and zucchini on a mung bean couch /

 


             Боб мунг е изключително лесно смилаем както в сурово състояние така и термично обработен. Използвах го за да направя канапе от него.Гарнирах с печени тиквички и задушени гъби печурки.

НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :

300 грама боб мунг

800 мл. вода

сол

За тиквичките : 

4 - 5 тиквички

сол

мазнина

1/2 ч.ч. вода

За гъбите :

300 грама мини бели печурки

1 щипка сол

струйка зехтин

1/ 2 литър вода

магданоз

            Измийте и почистете тиквичките в двата края.Нарежете на кръгчета и подредете в тава за печене.Леко посолете, полейте с мазнина и разбъркайте.Накрая добавете водата.Печете до готовност.Леко разбъркайте ако е необходимо.

             Гъбите почистете с четка и салфегка и задушете в мазнина, вода и сол.Трябва да останат с малко сос, почти на мазнина.Охладете и разбъркайте със ситно нарязан магданоз.

              Измийте боб мунг и го залейте с вода за една нощ.На другия ден изплакнете и варете до омекване.Бобовите култури стават вкусни когато се варят в молко вода.При нужда и ако е необходимо се долива гореща вода докато зърната омекнат почти напълно.

                Върху канапе от боб мунг сервирайте печурките и тиквичките и да Ви е сладко !







Няма коментари:

Публикуване на коментар