Боб мунг е изключително лесно смилаем както в сурово състояние така и термично обработен. Използвах го за да направя канапе от него.Гарнирах с печени тиквички и задушени гъби печурки.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
300 грама боб мунг
800 мл. вода
сол
За тиквичките :
4 - 5 тиквички
сол
мазнина
1/2 ч.ч. вода
За гъбите :
300 грама мини бели печурки
1 щипка сол
струйка зехтин
1/ 2 литър вода
магданоз
Измийте и почистете тиквичките в двата края.Нарежете на кръгчета и подредете в тава за печене.Леко посолете, полейте с мазнина и разбъркайте.Накрая добавете водата.Печете до готовност.Леко разбъркайте ако е необходимо.
Гъбите почистете с четка и салфегка и задушете в мазнина, вода и сол.Трябва да останат с малко сос, почти на мазнина.Охладете и разбъркайте със ситно нарязан магданоз.
Измийте боб мунг и го залейте с вода за една нощ.На другия ден изплакнете и варете до омекване.Бобовите култури стават вкусни когато се варят в молко вода.При нужда и ако е необходимо се долива гореща вода докато зърната омекнат почти напълно.
Върху канапе от боб мунг сервирайте печурките и тиквичките и да Ви е сладко !
Няма коментари:
Публикуване на коментар