КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

сряда, 20 август 2025 г.

Баба гануш по турска рецепта / Baba ganoush according to a Turkish recipe /

 


        Тази рецепта е на Севги Оз. Обичам нейната кухня.Рецептите са много сполучливи.Преди време публикувах същата рецепта - https://naturalnakuhnia.blogspot.com/2017/07/blog-post_21.html  Тук е гарнирана със сусам и зехтин. Дозата е за 1 патладжан.Аз използвах 3 големи патладжана. 

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :

1 голям патладжан

2 - 3 с.л. сусамов тахан

сок от 1/2 лимон

сол

чесън

За гарниране : зехтин, сусам

   Върху хартия за печене в тава подредете патладжаните като с вилица или нож направете дупки или протези.Така патладжаните няма да се спускат при печенето. Печете на 200 градуса отгоре и отдолу до пълно омекване на зеленчука.Охладете и пасирайте с ръчна преса или пасатор.Добавете счукания чесън, солта, тахана . Хубаво разбъркайте.Гарнирайте отгоре със зехтин и запечен или суров сусам.

               Приятен апетит !








Няма коментари:

Публикуване на коментар