Тази рецепта е на Севги Оз. Обичам нейната кухня.Рецептите са много сполучливи.Преди време публикувах същата рецепта - https://naturalnakuhnia.blogspot.com/2017/07/blog-post_21.html Тук е гарнирана със сусам и зехтин. Дозата е за 1 патладжан.Аз използвах 3 големи патладжана.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
1 голям патладжан
2 - 3 с.л. сусамов тахан
сок от 1/2 лимон
сол
чесън
За гарниране : зехтин, сусам
Върху хартия за печене в тава подредете патладжаните като с вилица или нож направете дупки или протези.Така патладжаните няма да се спускат при печенето. Печете на 200 градуса отгоре и отдолу до пълно омекване на зеленчука.Охладете и пасирайте с ръчна преса или пасатор.Добавете счукания чесън, солта, тахана . Хубаво разбъркайте.Гарнирайте отгоре със зехтин и запечен или суров сусам.
Приятен апетит !
Няма коментари:
Публикуване на коментар