Тази рецепта е от канала на Елиза от Кипър.Ястието беше приготвено с месо, гъби и сос.Аз приготвих тази рецепта само с гъби. Сосът може да се сгъсти с царевично нишесте или да се остави бирата да поизври докато гъбите останат почти на мазнина.
НЕОБХОДИИМИ ПРОДУКТИ :
500 грама гъби кралски печурки
3 средни глави кромид лук
500 мл. бира / по избор /
струйка зехтин
1 кафена лъжичка с връх келтска сол
1 с.л. зърна кориандър
1/2 ч.л. куркума на прах
щипка черен пипер / по желание /
Почистете лука , измийте го и го нарежете на ивици. Гъбите почистете с четка и нарежете на филийки заедно с пънчетата.
Задушете гъбите и лука в малко мазнина и бира.Разбърквайте често, добевете солта и останалата бира. Варете на умерен огън докато ястието остане почти на мазнина.Накрая добавете куркума, черен пипер и зърна кориандър.Разбълкайте и охладете.
Приятен апетит !
Няма коментари:
Публикуване на коментар