КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

понеделник, 22 юни 2015 г.

Постна салата " Снежанка " с кашу и покълнал слънчоглед / Vegetarian salad " Snow White " with cashew and sunflower seeds sprouting /




   По време на постите / а сега са Петровите пости / можем да си направим салата " Снежанка " , но без кисело мляко, а с използването на кълнове от слънчоглед.Аз добавих и ядките на кашуто, които мисля, че добре се съчетават с кълновете.
НЕОБХОДИМИ   ПРОДУКТИ   ЗА  САЛАТАТА : 
кълнове от слънчоглед - 1 ч.ч. или повече, ядки от кашу - 100 - 150 грама, накиснати във вода за 4 часа, 1 краставица, 100 грама орехи или бадеми / накиснати във вода за 4 - 6 часа /, хималайска сол - на вкус, чесън и копър / ситно нарязани / - на вкус.
Кълновете от слънчоглед и кашуто се смилат в пасатор като се добавя малко вода.Към готовата смес се добавят ситно нарязаната краставица, копъра, чесъна и орехите / бадемите / - смлени на ситно или начукани на едро.Салатата се овкусява с малко хималайска сол и се разбърква.
   Сервира се охладена.Да ви е сладко !













4 коментара:

  1. Ели, снимките ти може да не са с професионално качество (че на кого от нас са? :)), но са достатъчно изразителни, за да се види каква вкусотия подред ни поднасяш. И как няма да е вкусно, когато е толкова полезно! Никога не бих се сетила за такава салата "Снежанка". :) Чудна идея!
    Прегръщам те, мила Ели, и ти благодаря за доброто отношение към мен! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Гери,
      когато човек употребява само растителна храна се стреми да префасонира определени ястия, които се приготвят с животински продукти.А кълновете на слънчогледа са много подходящи за тази цел.
      Поздрави сърдечни и весело лято !

      Изтриване
  2. Приказна салата, много добро съчетание! Слънчогледовите кълнове са единствените, които харесвам, и понякога си правя! Усмихната нова седмица, Ели!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Теди,
      вкусна салата става и можеш да я изпробваш, когато се пости.
      Поздрави !

      Изтриване