КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

понеделник, 4 юни 2018 г.

Шишчета от картофи и батати с пресен чесън и мащерка / Potatoes and potatoes with fresh garlic and thyme /



    НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ ЗА 3 ПОРЦИИ  :
3 батата
3 едри пресни картофа
растителна мазнина по избор
3 - 4 главички пресен чесън
1 шепа прясна мащерка
сок от 1 лимон
сол

    Измийте добре без да ги белите картофите и бататите.Нарежете на шайби с ширина 11/2 - 2 см.Във вряща подсолена вода бланширайте бататите за 5 минути.
   Вземете дървени шишчета, измийте ги и нанижете на тях последователно шайбите от картофи и батати като ги редувате.
  Върху лист фолио наръсете сол и поставете по 1 шишче, отгоре също леко посолете и завийте с фолиото във формата на бонбон.Поставете така оформените шишчета в тава и печете 30 - 40 минути на 180 - 200 градуса.След като шишчетата са готови ги извадете и развийте, запечете леко под грила само да се зачервят.
  Сервирайте шишчетата овкусени със ситно нарязаната мащерка, чесън , растителна мазнина и лимонов сок.
    Приятен апетит !






















Няма коментари:

Публикуване на коментар