КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

неделя, 10 юни 2018 г.

Салата с полски треви, домати и цвят от латинка / Salad with field grasses, tomatoes and latino color /






     Тази салата направих от налични в градината ни полски треви, някои от които засявам от семена.Оказа се,че миналата година съм закупила италианско семе от скрипалец.Има малка разлика между култивираната и дивата билка.Листата на дивата са по - тъмни на цвят и малко по - големи, а култивирана има светлозелени и по - заострени листа.Имам засята краставична трева и тази година както и много подправки.
    Ето каква интересна салата сътворих :

НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :

полски кострец - листа
обикновено плюскавиче / скрипалец / - листа
обикновен щир - листа
бораго / краставична трева / - листа
киселец - листа
тученица - стъбла с листата
градинска лобода - листа
магданоз
копър
зелен лук
домати - 2
краставици - 1
зехтин
сол
лимонов сок
цветове от латинка

     Зеленината е в произволни количества, най - голям дял има киселеца, а останалнте треви са според наличността и желанието.
   Измийте зеленината хубаво и я нарежете.Краставицата нарежете на полумесеци, доматите - на парчета, зеления лук - на ситно, магданоза и копъра също на ситно.
   Поставете всички продукти в купа, овкусете със зехтин, лимонов сок и сол.Разбъркайте хубаво салатата и преди поднасяне украсете с цветове от латинка.
    Приятен  апетит !


Полски  кострец

Тученица

Щир

Краставична трева / бораго /

Обикновено плюскавиче / скрипалец / - засято от италиански семена

   



















2 коментара:

  1. Ах, как обичам латинка, все едно ме върна в детството... И колко хубаво си направила, че си споделила снимков материал за всяка една зеленийка, трудно е да си представиш как изглежда нещо, само по описание, пък и е възможно да се сгреши. Чудесно настроение носи публикацията ти, Ели! Благодаря!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Кате,
      всяко лято се старая да използвам много диворастящи растения в кухнята - плевели, цветя и билки.Затова и моите публикации носят този летен заряд.А латинка засявам всяка година в градината, но тя лесно се напада от много вредители.
      Поздрави !

      Изтриване