Императорският черен ориз има приятен вкус на ядки.От него можем да приготвим чудесни ястия и гарнитури.В тази рецепта комбинирах именно този ориз с кашу и годжи бери.Вкусна и интересна гарнитура към сезонни летни зеленчуци.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
1 ч.ч. императорски черен ориз
4 ч.ч. вода
зехтин - 1/2 кафена чашка
хималайска сол - 1 ч.л.
50 грама кашу
50 грама годжи бери
Измийте императорския ориз, накиснете във вода за 30 минути и го отцедете.В кипяща неподсолена вода добавете ориза и намалете огъня до минимум.Варете под капак 30 - 40 минути.Последните 10 минути изключете котлона и оставете ориза да къкри под капак.В края на обработката добавете сол и разбъркайте.Ако има останала вода я отцедете и добавете към ориза зехтин, годжи бери и кашу.Разбъркайте отново и вашия ориз е готов за сервиране.
Приятен апетит !
Ох, веднъж правих такъв императорски ориз, но си стоеше леко суров, след мнооого варене, та повече не опитах, иначе комбинацията с кашу и червена боровинка и ориз съм опитвала и ми харесва, при теб е с годжи бери.
ОтговорИзтриванеВеси,
Изтриванетози ориз задължително се накисва предварително.Този път го варих малко повече и с повечко вода.Така се свари и стана много вкусен.
Поздрави !