КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

четвъртък, 27 декември 2018 г.

Печена гулия със зехтин и лимон / Roasted goose with olive oil and lemon /



    Гулията е растение, което е прекрасно за диабетици и не само.Чудесна сурова, но и обработена топлинно на пара или печена на фурна.Ако имате гулия, която не е толкова добре да употребите сурова и трудно я почиствате използвайте тази рецепта.Лесно и бързо ще приготвите гулия, която можете да използвате като гарнитура или самостоятелно към сезонната салата.Аз имах гулия, която беше по - дребна, трудна за почистване и реших да я приготвя така със зехтин и лимонов сок.

НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :

гулия / ерълма, топинамбур , ерусалимски артишок /
хималайска сол
50 - 60 мл. вода

За  сервиране :

зехтин
сок от лимон

    Почистете и хубаво измийте гулията.Подредете я на равномерен пласт в тава за печене.Леко посолете, налейте водата и печете във фурната на 180 - 200 градуса.Кореноплодите трябва добре да омекнат и да се изпари всичката вода.За 15 - 20 минути обикновено е готова.
    Прехвърлете гулията в плато или индивидуални купички и залейте с лимонов сок и зехтин.
        Вкусна е топла и студена.Приятен  апетит !






3 коментара:

  1. Чудесно предложение, Ели! Весели празници!

    ОтговорИзтриване
  2. Напомня ми за детството, баба вадеше от градината, белеше с ножче и ни режеше парченца:). Разкошно си я приготвила, Ели! Весело посрещане на Новата година!!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мили дами !
      Весели и благословени, мирни и честити празнични дни.Гулията е вкусна приготвена семпло и без подправки само със зехтин и лимон.Тази беше дребна и трудна за почистване.Затова я приготвих така.Сурова е чудесна за салати.
      Весела Нова година !

      Изтриване